Benodigdheden:
- 400 gram pompoen, vers of stukjes uit de vriezer;
- 100 ml halfvolle melk of plantaardige melk;
- 1-2 theelepels kaneel of koek- en speculaaskruiden zonder suiker.
Topping
- 1 eetlepel pompoenpitten;
- 1 eetlepel zonnebloempitten;
- 1 eetlepel geraspte kokos;
- ½ eetlepel rozijnen.
Zo maakt u het:
Schil de pompoen als u een verse pompoen heeft gekocht of laat de pompoenstukjes een dag van te voren in de koelkast ontdooien. Kook de pompoen vervolgens en pureer deze met een staafmixer fijn. Voeg daar de melk aan toe, mocht dit niet voldoende zijn dan kunt u ook nog wat kookvocht toevoegen. Voeg vervolgens de kaneel of koek- en speculaaskruiden toe. Verrijk de pompoenpuree met de pompoenpitten, zonnebloempitten, geraspte kokos en met de rozijnen. Eet smakelijk!