Werkwijze

Bij Diëtistenpraktijk Het IJtje wordt tijdens het intakegesprek veel tijd voor u vrijgemaakt, zodat uw gehele leefstijl inzichtelijk gemaakt wordt. Tijdens de begeleiding staat namelijk niet alleen het voedingspatroon centraal, maar u als persoon. Er zal daarom ook aandacht aan onderliggende gedachtes besteed worden, zodat u gestimuleerd wordt om langzaamaan uw leefstijl positief te veranderen.

Wij zijn ons bewust van het feit, dat specifieke kennis niet voor iedereen praktisch uitvoerbaar is.

Daarom coachen wij u ook bij vastgeroeste (eet)gewoontes en kijken we samen naar hoe u uw situatie kan aanpassen, zodat u lekkerder in uw vel komt te zitten.

Tijdens de begeleiding zal er gekeken worden naar uw voedingspatroon, leefstijl, maar ook naar de redenen waarom u wel of niet eet. Wij vinden het belangrijk dat er ook aandacht besteed wordt aan wanneer, wat en waarom u eet.

Wees niet te streng. Dit houdt in dat:

  • U gefocust bent op wat u wel kan en mag eten, zodat dit uw gezondheid positief beïnvloedt;
  • Er gestreefd zal worden naar kleine haalbare stappen die passen bij u als persoon om uiteindelijk op de lange termijn lekkerder in uw vel te zitten;
  • Geniet (met mate) van wat lekkers en maak er een speciaal moment van;
  • Luister goed naar uw lichaam en probeer op te merken waar uw lichaam op dit moment behoefte aan heeft;
  • Het gewicht geen doel op zich is, maar ingezet kan worden als hulpmiddel. Focus op een doel dat op de lange termijn volgehouden kan worden. Als u zich richt op uw gewicht kan dit alleen maar een jojo-effect en/of frustratie opleveren;
  • Probeer in het ‘hier-en-nu’ te blijven en niet teveel bezig te zijn met wat u gegeten heeft ;
  • U kunt zichzelf ook belonen op een andere manier dan met voeding. Misschien kunt u ook heerlijk genieten van een warm bad, een goed boek of een wandeling.

Tenslotte staat u echt als persoon bij ons in de praktijk centraal. U zult steeds een paar praktische leefstijladviezen per keer mee krijgen.