Diëtist Pien
Diëtistenpraktijk Het IJtje

VOEDING, LEEFSTIJL EN COACHING

Diëtistenpraktijk Het IJtje

Als diëtist, leefstijlcoach en als kindereetcoach kijk ik verder dan het stimuleren van een volwaardig eetpatroon. Het gaat er ook om waaromwanneer en hoe u eet. Ik richt mij op het herkennen en doorbreken van automatische patronen. Daarbij staat centraal persoonlijke coaching in het volhouden met langdurige gedragsverandering als doel. Bij Diëtistenpraktijk Het IJtje staat u centraal en kijken we samen wat op dit moment voor u haalbaar is. Op deze manier zal u in uw eigen tempo een gezonde leefstijl bereiken. In kleine stappen werken we toe naar een blijvende verandering van het voedingspatroon en leefstijl. Daarbij ligt de focus op wat goed voor u is, in plaats van wat niet mag. Graag laat ik u zien dat gezond eten ook lekker en makkelijk kan zijn. Het gaat om de gehele leefstijl, in plaats van een (tijdelijk) dieet. De positieve begeleiding staat bij Diëtistenpraktijk Het IJtje voorop, zodat dit uw leefstijl ten goede komt, u (nog) beter in uw vel komt te zitten, uw doelen kunt behalen en lekker kunt genieten!

Tijdens de begeleiding wordt er daarnaast aandacht besteed aan eventuele (eet)gedachtes, beweging, stress en slaap. Binnen het voedingsadvies ligt de nadruk op een permanente verandering van het eetpatroon, in plaats van een tijdelijke oplossing. Daarnaast begeleid ik ook veel cliënten met eetstoornissen/emotie-eten.

Ik ben 32 jaar en ben geboren in Hilversum. In 2014 heb ik de praktijk bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.

Door mijn moeder ben ik geïnteresseerd geraakt in een gezond voedingspatroon. Mijn ouders gingen vroeger altijd naar de markt om lekkere verse, gezonde producten te halen. Het koken heb ik van mijn moeder overgenomen. Ik heb in het verleden ook met veel plezier als kok bij het Nationale Toneel gewerkt. Ik ben regelmatig op het water te vinden om te surfen en te suppen. In mijn vrije tijd lees ik vaak boeken om me als ondernemer verder te ontwikkelen. Daarnaast ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in de psychologie, wat ook goed in de praktijk van pas komt! Kortom door te werken als diëtist kan ik al mijn interessegebieden goed met elkaar combineren.

Diëtistenpraktijk Het IJtje

Specialisaties diëtist Pien Braakhuis:

 • Begeleiding bij verstoord of ongewenst eetgedrag (o.a. emotie-eten, anorexia, boulimia en Binge Eating Disorder);
 • Overgewicht/obesitas, ondergewicht en ondervoeding;
 • Diabetes, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, COPD (longaandoening);
 • Begeleiding voor/na bariatrische chirurgie (o.a. maagverkleining, maagband);

 

 • Maag-, darm- en leverklachten (o.a. Prikkelbare Darm Syndroom, diarree, obstipatie) en lactose-intolerantie;
 • Voedingsadvies voor zwangere vrouwen en zwangerschapsdiabetes;
 • Koolhydraatarme voeding;
 • Leefstijlcoach;
 • Kinderdiëtetiek en voeding voor jongvolwassenen en ouderen en nog veel meer!

Neem vandaag nog contact op​

Bij Diëtistenpraktijk Het IJtje kunt u voor persoonlijk voedingsadvies online terecht maar ook fysiek in Hilversum, Bussum, Eemnes en in Blaricum. Wilt u dat Diëtistenpraktijk Het IJtje gelijk contact met u opneemt?


Bel dan naar 06-50 45 13 02 of vul het contactformulier in.

  Wij streven er naar dat u binnen slechts 4 werkdagen bij ons terecht kunt. Plan vandaag alvast een intakegesprek in, wij helpen u graag!  Kies uw locatie:

  Gezond nieuws!

  Onze blog is een plek waar wij over onze praktijk schrijven of tips voor een gezonde leefstijl plaatsen
  Maak uw Online afspraak
  ×