Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram gekookte zoete aardappelen;
- 50 gram pecannotenhoud er 2 apart ter decoratie;
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder (bijvoorbeeld Raw Organic Food Cacao antioxidant poeder);
- 60 gram dadels;
- 30 gram 85% chocolade.
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en kook deze gaar (de kooktijd bedraagt ongeveer 20 minuten);
- Doe de pecannoten in een keukenmachine en mix deze fijn;
- Voeg de zoete aardappelen toe aan de keukenmachine, samen met de cacaopoeder (houd een klein beetje over ter decoratie), de dadels en de chocolade;
- Mix alles tot een glad mengsel;
- Pak een of twee kleine schaaltjes en schep het mengsel in de schaaltjes;
- Zorg dat de hele bodem bedekt is, ook de hoeken;
- Maak het mengsel glad met de achterkant van een lepel;
- Plaats de schaal in de koelkast en laat het tenminste 2 uur staan;
- Bestrooi de brownie met het overgebleven cacaopoeder;
- Druk een pecannoot in de bovenkant van elke brownie;
- Eet smakelijk!
We hopen dat u enorm van de brownie gaat genieten en er een speciaal moment van maakt. Neem er evt. lekker een vers kopje gember- of muntthee bij.
Wist u dat?
…Noten veel onverzadigde vetten bevatten, wat erg gezond is voor het cholesterolgehalte?
…Zoete aardappels meer vitamine A bevatten dan een ‘gewone’ aardappel?
Neem vandaag nog contact op
Bij Diëtistenpraktijk Het IJtje kunt u voor persoonlijk voedingsadvies Online terecht maar ook fysiek in Hilversum, Bussum, Eemnes en in Blaricum. Wilt u dat Diëtistenpraktijk Het IJtje gelijk contact met u opneemt?
Bel dan naar 06-50 45 13 02 of vul het contactformulier in.