Kokosolie

kokosolie

Wat doet kokosolie met je lichaam? Is kokosolie gezond? Verhoogt kokosolie je cholesterol? Wat is gezonder kokosolie of olijfolie? Deze vragen worden regelmatig gesteld aan de diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJtje. De diëtisten beantwoorden graag al jouw vragen over kokosolie. Lees snel verder wat de diëtisten van kokosolie vinden.

Wat is gezonder kokosolie of olijfolie?

Als de diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJtje kokosolie vergelijken met zonnebloemolie of met olijfolie valt het op dat kokosolie veel meer verzadigde vetten bevatten. Verzadigde vetten kunnen het verkeerde LDL-cholesterol verhogen, wat het risico op hart- en vaatziekten kan laten toenemen. Daarnaast valt het de diëtisten op dat in kokosolie veel laurinezuur zit. Er wordt beweerd dat laurinezuur anders verteerd wordt en daarom goed voor je zou zijn. Voor deze verklaring is alleen nog te weinig wetenschappelijk bewijs aanwezig.

Is kokosolie cholesterol verhogend?

Om deze vraag goed te beantwoorden leggen de diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJte je eerst nog meer uit over de samenstelling van kokosolie. Als we kijken naar de kokosolie valt het ons op dat het weinig onverzadigde vetten bevatten. De onverzadigde vetten hebben juist een positieve invloed op het cholesterol, doordat dit het HDL-cholesterol verhoogt. Dit zorgt ervoor dat het cholesterol door de lever wordt afgebroken en het risico op hart- en vaatziekten verkleint. De diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJtje vinden het jammer dat kokosolie veel verzadigde vetten en weinig onverzadigde vetten bevat. Om deze reden adviseren de diëtisten om bij een verhoogd cholesterol geen of met mate kokosolie te nemen. Vervang de kokosolie liever voor olijfolie die geschikt is voor bakken en braden en/of kies voor vloeibare bak- en braadproducten als je een te hoog cholesterol hebt.

Kokosolie gezond of niet?

Kokosolie bevat veel verzadigde vetten, waardoor de diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJtje dit niet zouden adviseren als je een te hoog cholesterol hebt. Wij vinden het altijd belangrijk om aan jou persoonlijk advies te geven, waarbij we rekening houden met  jouw gehele leefstijl. Eet jij al veel onverzadigde vetten en weinig verzadigde vetten, dan kan kokosolie, als jij daar veel waarde aan hecht, in een gezonde leefstijl passen. De diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJtje zijn daarom voorzichtig in het adviseren van een ‘algemeen’ advies. Wil je nog meer over kokosolie te weten komen, de diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJtje helpen je graag. Wij helpen je graag bij een gezonde leefstijl. Wist je dat je ook online door de diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJtje geholpen kan worden? Plan nu een online afspraak in en de diëtisten helpen je graag!  De eerste 3 uur wordt vergoed via de basisverzekering. Dit gaat wel altijd eerst van je eigen risico af. Neem contact op met Diëtistenpraktijk Het IJtje en vraag naar de mogelijkheden.

Maak uw Online afspraak
×