Diëtist Manon
Diëtistenpraktijk Het IJtje

VOEDING, LEEFSTIJL EN COACHING

Diëtistenpraktijk Het IJtje

Manon (26) studeerde in 2019 af als diëtist in de eerste lijn en werkt als geregistreerd diëtist. 
Met een geschiedenis van zowel darmproblematiek, een eetstoornis en daarmee ook hormonale klachten zoals het uitblijven of onregelmatigheid van je menstruatie, weet Manon als geen ander hoeveel impact voeding, eetgewoonten, stress en beweging kunnen hebben op jouw leven. Het belang van gezonde voeding en bovenal ook het creëren van een gezonde relatie met voeding speelt al heel wat jaren een belangrijke rol in Manon haar leven. Na het behalen van haar diploma had ze dus nog maar één doel: Jou helpen om ook dit gevoel te mogen ervaren!
 
Na het behalen van mijn HBO-bachelor voeding en diëtetiek was ik nog niet uitgeleerd. Inmiddels heb ik ook de diploma’s ‘vegan nutritionist’ (center of excellence), ‘behandeling van eetstoornissen’ (psydi) en een 200-uurs yoga en meditatie teacher training op zak. 
 
Samen met jou kijk ik verder dan alleen jouw eetpatroon. Er wordt daarnaast extra aandacht besteed aan jouw relatie met eten, beweging, stress, slaap en ontspanning. Wanneer al deze aspecten samenkomen kunnen we kijken naar duurzame en haalbare aanpassingen. Dit zal geen quick-fix zijn, maar wel de perfecte receptuur naar blijvende verandering en optimale gezondheid.
Het is heel belangrijk dat werken aan je gezondheid leuk is en niet voelt als een straf of beperking. Daarom blijft er altijd ruimte om te genieten van waar jij gelukkig van wordt. Ik krijg vaak terug van cliënten dat zij echt het gevoel hebben dat ik naar hen luister en met ze mee denk maar tegelijkertijd ook erg praktisch kan kijken naar wat je kunt doen om je doelen te behalen. Het gaat dus niet alleen om wat, maar ook om hoe en waarom. Deze inzichten zijn heel waardevol en gaan jou op weg helpen naar blijvende resultaten. Verwacht dus zeker geen streng dieet en ga ook zeker niet voor perfectie, voor mij draait alles om de perfecte balans zowel in jouw persoonlijke leven als in jouw voedingspatroon.
 
 
 
 
Diëtist IJburg en Zeeburgereiland

Specialisaties diëtist Manon van Luling:

 • Begeleiding bij verstoord of ongewenst eetgedrag (emotie-eten, eetstoornissen);
 • Gewichtsproblemen (overgewicht/obesitas, ondergewicht/ondervoeding);
 • Voeding rondom de zwangerschap, fertiliteitsproblemen (PCOS, uitblijvende menstruatie);
 • Vegetarische en veganistische voeding voor alle leeftijden (kinderen en volwassenen);
 •  

 

 • Hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte);
 • Maag-/darmklachten (prikkelbare darmsyndroom, diarree, obstipatie) en het FODMAP-beperkte dieet;
 • Diabetes type II
 • Leefstijlcoach (coaching op gedrag, ontspanningsoefeningen, sportadvies) en nog veel meer van wat nodig is: advies-op-maat.

Neem vandaag nog contact op​

Bij Diëtistenpraktijk Het IJtje kunt u voor persoonlijk voedingsadvies online terecht maar ook fysiek in Hilversum, Bussum, Eemnes en in Blaricum. Wilt u dat Diëtistenpraktijk Het IJtje gelijk contact met u opneemt?


Bel dan naar 06-50 45 13 02 of vul het contactformulier in.

  Wij streven er naar dat u binnen slechts 4 werkdagen bij ons terecht kunt. Plan vandaag alvast een intakegesprek in, wij helpen u graag!  Kies uw locatie:

  Gezond nieuws!

  Onze blog is een plek waar wij over onze praktijk schrijven of tips voor een gezonde leefstijl plaatsen
  Maak uw Online afspraak
  ×