Emotie-eten/eetstoornis

Emotie-eten/ eetstoornissen

Wij helpen u graag om een gezonde relatie aan te gaan met eten. Heeft u al verschillende diëtisten en diëten geprobeerd, maar wilt dit niet lukken? Kom dan naar de diëtisten van Diëtistenpraktijk Het IJtje en u wordt stap-voor-stap begeleid om een gezonde leefstijl te bereiken.

Bij Diëtistenpraktijk Het IJtje  begeleidt Pien Braakhuis veel cliënten met emotie-eten en eetstoornissen. Tijdens de begeleiding bij Diëtistenpraktijk Het IJtje ligt de nadruk op de gedachtes die u bij het eten heeft. Ook zullen de onderliggende redenen besproken worden waarom u wel of niet eet. Er zal samen gekeken worden waar u werkelijk behoefte aan heeft in plaats van wel of niet te gaan eten. Diëtist Pien Braakhuis helpt u bij het in kaart brengen van de triggers, waardoor u het lastig vindt om uw gezonde leefstijl weer op te pakken.

Diëtist Pien Braakhuis merkt in de praktijk dat cliënten veel te streng voor zichzelf zijn. Ik hoor bijvoorbeeld vaak dat het helemaal fout is gegaan of dat cliënten zichzelf niks lekkers gunnen. We gaan samen kijken of we meer balans in uw voedingspatroon kunnen aanbrengen, zodat u ook weer meer kunt gaan genieten!

Onderwerpen die bij Diëtistenpraktijk Het IJtje onder andere aanbod kunnen komen zijn:

  • In het hier-en-nu blijven;
  • Milder zijn voor jezelf;
  • Ontspanning;
  • Mindful eten;
  • Omgaan met gevoelens/emoties;
  • Af en toe genieten van lekkernijen;
  • Contact maken met uw lichaam en luisteren naar uw daadwerkelijke behoefte.

Daarnaast leert u bij Diëtistenpraktijk Het IJtje ook wat u van uw terugval kunt leren. We kijken samen wat u de volgende keer anders kunt doen. Ook worden uw mogelijke eetgedachtes in kaart gebracht en zullen er helpende gedachtes tegenover geplaatst worden.

Ook wordt er bij Diëtistenpraktijk Het IJtje een preventieplan opgesteld, waarin beschreven wordt wat u nodig heeft om weer een gezonde relatie met eten op te bouwen.

Neem vandaag nog contact op met Diëtistenpraktijk Het IJtje dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag, zodat u weer (meer) kunt gaan genieten.

Wij helpen u ontzettend graag!