Diëtist Coline
Diëtistenpraktijk Het IJtje

VOEDING, LEEFSTIJL EN COACHING

Diëtistenpraktijk Het IJtje

Door mijn liefde voor voeding en gezondheid ben ik opgeleid tot diëtist, leefstijlcoach en gezondheidswetenschapper. In de jaren hierna heb ik veel werkervaring opgedaan. Zo heb ik onder andere ontwikkelingswerk gedaan in de tropen, een eigen praktijk gehad en een boek geschreven over yoga en Ayurvedische voeding. Ik ben ondernemend en bedenk graag nieuwe, creatieve ideeën om jou op weg te helpen naar een gezonde leefstijl. Naast mijn werk als diëtist houd ik me ook bezig met projecten in de organisatie van de zorg en schrijf ik met plezier over onderwerpen op het gebied van voeding en gezondheid.

In mijn vrije tijd ben ik als moeder van twee kinderen graag met mijn gezin. Ook houd ik van sport en beweging zoals wandelen, yoga en hardlopen, maar ook lekker eten en ontspannen vind ik heerlijk. De juiste balans vinden tussen genieten en daarbij de verantwoordelijkheid nemen voor je gezondheid is wat ik iedereen gun.
 
Met mijn jarenlange ervaring als academische diëtist heb ik heel wat expertise in huis om om jou te helpen je doelen te bereiken. De weg naar een gezonde leefstijl is vaak niet zo eenvoudig. Daarom vind ik het belangrijk dat ik als diëtist echt een coachende rol op mij neem. Aanvullend op een onderbouwd voedingsadvies help ik jou ook bij het bereiken van een gezonde mindset. Doelen zijn wat mij betreft altijd haalbaar en in gezamenlijk overleg. Rigoureuze diëten is niet iets waar ik voor sta. Een mildere benadering waarbij met aandacht en op een ontspannen manier aan voedingsgewoonte wordt gewerkt, daar geloof ik in. Cliënten geven mij vaak terug dat mijn advies helemaal niet als een dieet aanvoelt en dat is precies waar ik zelf ook waarde aan hecht. Meer over mijn specialisaties lees je hieronder. 

Ik vind het heel prettig dat ik als diëtist en leefstijlcoach jou kan helpen om je gezonder en energieker te voelen met voeding en leefstijl!

Specialisaties diëtist Coline Schoonbeek:

 • Begeleiding bij verstoord of ongewenst eetgedrag (emotie-eten, eetstoornissen);
 • Gewichtsproblemen (overgewicht/obesitas, ondergewicht/ondervoeding);
 • Voeding rondom de zwangerschap, fertiliteitsproblemen (PCOS, uitblijvende menstruatie);
 • Diabetes type II en zwangerschapsdiabetes;
 •  

 

 • Hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte);
 • Maag-/darmklachten (prikkelbare darmsyndroom, diarree, obstipatie) en het FODMAP-beperkte dieet;
 • Ayurvedische voeding;
 • Leefstijlcoach (coaching op gedrag, ontspanningsoefeningen, sportadvies) en nog veel meer van wat nodig is: advies-op-maat.

Neem vandaag nog contact op​

Bij Diëtistenpraktijk Het IJtje kunt u voor persoonlijk voedingsadvies online terecht maar ook fysiek in Hilversum, Bussum, Eemnes en in Blaricum. Wilt u dat Diëtistenpraktijk Het IJtje gelijk contact met u opneemt?


Bel dan naar 06-50 45 13 02 of vul het contactformulier in.  Kies uw locatie:  Gezond nieuws!

  Onze blog is een plek waar wij over onze praktijk schrijven of tips voor een gezonde leefstijl plaatsen
  Maak uw Afspraak
  ×